Etusivulle

=SIVUT=

JOHDANTO

AINEISTO

SANASTO

LINKIT


PALAUTE=YHTEYS=

Sähköpostiosoite


Päivänsini
Henkinen tie –inspiraatioita 2006


BittiPipliaa tutkiessa…

Sisäinen matka - vihan, katkeruuden, kostonhimon, ankaruuden ja anteeksiantamattomuuden tietoisuuden muuntaminen rakkaudeksi, anteeksiannoksi, palvelemiseksi ja nöyrtymiseksi. Tämä on eräs Raamatun tehtävä "yksilön" sisäisessä tilassa.

Lucifer, kointähti ja (kirkas) aamuntähti nimillä viitataan sekä Luciferiin että Jeesukseen. Tietoisuuden muuntamista ja puhdistumista ajatellen tarina kenties onkin Luciferistä, joka tahtoi ylpeydessään tulla Jumalaakin korkeammaksi, siis "voittaa" Isänsä Jumalan, mutta hänet syöstiin maan päälle puhdistumaan, oikaistumaan ja kirkastumaan, osoittamaan omalla esimerkillään jokaiselle tarinan kuulijalle pelastustie alempien voimien vallasta kohti Korkeinta, puhtainta ja pyhintä.

Maan päälle tullessaan tämä kirkas aamutähti (Venus eli myös iltatähti --> A & O eli aamutähti ja iltatähti, aloittaa päivän ja lopettaa päivän) eli Kointähti (siis Sirius) eli Lucifer, Valon poika käy tien tullakseen (Jeesus) Kristukseksi. Hän on tuhlaajapoika, joka palaa Isänsä pyyteettömän rakkauden helmaan.

Anteeksianto on tapahtunut maanpiirissä, sillä Taivaassa ei ole anteeksiantoa; siellä kaikki on jo alati oikein, kuten itse asiassa on maanpiirissäkin, mutta sen todellinen syväymmärtäminen on jo Kristuksenkaltaisuutta, Kristukseksi tulemista.

Palaamista siksi, mikä jo onkin; Jumalan Poika. Tämä on jokaisen tie ja tehtävä. Niinpä Kristus on tie, totuus ja elämä. Hän on tie, jota voi seurata. Hän on totuus, sillä Hän on "me" ja "me" olemme Hän. Hän on elämä, eläväksi tekevä voima, elävä henki-sielu, joka "me" olemme.


****

Henkilöt, jotka toteavat ”hänen olevan aivan tavallinen ihminen, kuten kaikki muutkin” kärsivät yleensä auktoriteettiongelmasta. He eivät halua myöntää omaa ”huonouttaan” itselleen, jonkin itseään paremmaksi uskomansa henkilön suhteen. He tahtovat löytää tästä henkilöstä heikkouksia, ”inhimillisyyttä”.

Kyse on yleensä ylpeydestä, kateudesta ja huonosta itsetunnosta, jota toisen alentaminen pönkittää. Esim. joku kirjoitti nettisivuillaan A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadan olevan aivan tavallinen ihminen, kuten me muutkin. Joku puolestaan oli hyvillään, kun Dalai Laman kerrottiin peruneen tapaamisia ilmavaivojen vuoksi. Eräs vielä totesi J.S. Bachin olevan aivan tavallinen ihminen. Niin, ehkä näin, mutta miksi tämän henkilön pitää tehdä tuosta asiasta numero? Toki voi olla ”viatontakin” huumoria, mutta se ei liene kovin yleistä.

TH, 1.6.2006